Skip to main content

Sinds begin van februai 2021 zijn wij officieel dealer / importeur van First Green Industries.

Ondanks dat First Green Industries Electric een nieuwe naam is in de wereld van bouwmachines, heeft het bedrijf First Green Industries een lange, succesvolle geschiedenis achter de rug. Opgericht in 1991, bestaat zijn ervaring op technische ontwikkeling al drie decennia in dezelfde branche. In 2014 besloot het bedrijf om de bouwwereld te verduurzamen door een unieke lijn elektrische schrankladers te introduceren. Dit plan is gerealiseerd met de Elise900 en zijn kleinere broer, de  ‘op afstand bestuurbare’ MiniZ 400.

De eerste volledig elektrische schrankladers ter wereld komen naar Nederland. First Green Industries Electric introduceert zijn twee machines, de Elise900 in standaardformaat met standaardbediening en de kleine, op afstand bestuurbare MiniZ 400. Vergeleken met hun conventioneel aangedreven concurrentie zijn ze niet alleen vrij van emissies en lawaai, waardoor ze geheel nieuwe manieren van gebruik openen, maar ook goedkoper in gebruik en beter op ruw terrein dankzij het lage zwaartepunt.

Elektrische voortstuwing verandert de wereld en First Green Industries is een van de eerste, dat het naar de wereld van schrankladers brengt. Ondank dat elektrisch vermogen perfect geschikt is voor hun werking, heeft geen enkel bedrijf, tot nu toe, voor Kovaco een elektrische schranklader op de markt gebracht.

Met hun emissievrije en stille werking zijn de First Green Industries machines perfect om te werken op plaatsen met strikte regelgeving, binnenshuis of elke locatie waar het niet verstoren van de rust met geluid of uitstoot voorop staat. Dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor deze schrankladers, vooral omdat de kleine, op afstand bestuurbare MiniZ 400 in krappe ruimtes kan werken waar het onmogelijk zou zijn om traditioneel zwaar materieel te gebruiken.

 

Direct naar de pagina van Elektrische Schrankladers