Skip to main content

100% Elektrische Schrankladers

First Green Industries

Ondanks dat First Green Industries een nieuwe naam is in de wereld van bouwmachines, heeft het bedrijf First Green Industries een lange, succesvolle geschiedenis achter de rug. Opgericht in 1991, bestaat zijn ervaring op technische uitmuntendheid al drie decennia in dezelfde branche. In 2014 besloot het bedrijf om de bouwwereld te verduurzamen door een unieke lijn elektrische schrankladers te introduceren. Dit plan is gerealiseerd met de Elise900 en zijn kleinere broer, de ‘op afstand bestuurbare’ MiniZ 400.

De eerste elektrische schrankladers ter wereld komen naar de Europa. First Green Industries introduceert zijn twee machines, de Elise900 in standaardformaat met standaardbediening en de kleine, op afstand bestuurbare MiniZ 400. Vergeleken met hun conventioneel aangedreven concurrentie zijn ze niet alleen vrij van emissies en lawaai, waardoor ze geheel nieuwe manieren van gebruik openen, maar ook goedkoper in gebruik en beter op ruw terrein dankzij het lage zwaartepunt. Elektrische voortstuwing verandert de wereld en First Green Industries is een van de eerste, dat het naar de wereld van schrankladers brengt. Ondank dat elektrisch vermogen perfect geschikt is voor hun werking, heeft geen enkel bedrijf, nog, voor First Green Industries een elektrische schranklader op de markt gebracht.

Waarom elektrisch,
Een elektrische schranklader heeft verschillende voordelen, waarvan sommige voor de hand liggend, andere minder. Natuurlijk komt eerst het “groene” aspect in ons op, en niet alleen omdat de machines ook daadwerkelijk de kleur groen gebruiken. Dit is echter niet één van die gevallen waarin milieuvriendelijk zijn betekent meer betalen of inferieure prestaties behalen. In feite is het tegenovergestelde waar, met First Green Industries, de Elise900 en MiniZ 400, kunt u uw groene doelen bereiken en tegelijkertijd geld besparen en unieke nieuwe mogelijkheden verwerven.

Met hun emissievrije en stille werking zijn de First Green Industries machines perfect om te werken op plaatsen met strikte regelgeving, binnenshuis of elke locatie waar het niet verstoren van de rust met geluid of uitstoot voorop staat. Dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor deze schrankladers, vooral omdat de kleine, op afstand bestuurbare MiniZ 400 in krappe ruimtes kan werken waar het onmogelijk zou zijn om traditioneel zwaar materieel te gebruiken.

De machines zijn te bezichtigen en te proberen bij ons op locatie.
Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Elise900

Batterijduur: tot 8+ uur
Scharnierhoogte: 3637mm
Laadvermogen: 900KG of 1400kg

De Elise900 voldoet aan de criteria van de moderne tijd. De Elise 900 is niet alleen emissievrij, maar produceert ook bijna geen geluid op het werk, de nieuwe standaard van een moderne schranklader uit de 21e eeuw. De machine is ontworpen met drie elektromotoren, waarvan er twee worden gebruikt om te rijden en één alleen voor het hydraulische systeem. In elk wiel zit een tandwielkast die het hoge toerental van de elektromotoren reduceert tot de gewenste rijsnelheid. De maximale rijsnelheid is 13 km per uur.


Standaardfuncties
Standaard bak
Mobiele telefoon met besturingsapplicatie
Zelfnivellerend systeem voor de bak, Snelkoppeling
Hydrauliek van Danfoss
Loodzuurbatterij met 3-fasige 50Ah oplader
Zitplaats met veiligheidsgordel en detectiesys¬teem voor de bestuurder
ISO-joystickbesturing
Cabineverwarming
Achteruitrijcamera en achte¬ruitrij-alarm

Elise900 downloads:
Download hier de folder (Nederlands)

Download hier de opties folder (Engels)

Download hier de aanbouwdelen (Engels)

MiniZ400
Batterijduur: 4-8h.
Batterijvermogen: 10.8kW
Laadvermogen: 400KG

De MiniZ is net als zijn grote broer, de Elise900, volledig elektrisch. Door zijn compacte afmetingen is MiniZ perfect voor werken op ruw terrein of in kleine ruimtes. Deze mini schranklader is uitermate geschikt voor sloopwerkzaamheden, wegenbouw, landbouw of landschapsarchitectuur. De machine kan zowel vanaf het platform worden bediend of met een gebruikersvriendelijke afstandsbediening om de veiligheid van de machinist te verhogen. Afhankelijk van het gebruik kan de machine tot wel 8 uur actief werken. De MiniZ heeft drie elektromotoren, een laag koppel en een maximale laadvermogen van 400KG. De MiniZ kan zijn lading tot een hoogte brengen van wel 2 meter.

Standaardfuncties
Standaard bak
Professionele ISO-joystick-afstandsbediening van Danfoss
Loodzuurbatterij
Externe batterijoplader
Bedieningsplatform
Hydraulisch systeem van Danfoss
3 onafhankelijke motoren – 2 voor aandrijving, 1 voor hydrauliek
Micro-snelheidsregeling

MiniZ downloads:
Download hier de folder (Nederlands)

Download hier de opties folder (Engels)

Download hier de aanbouwdelen (Engels)